Vienna Flat Αθήνα

Vienna Flat Αθήνα

Στο διαμέρισμα με διαρρύθμιση της δεκαετίας του 70 σε κεντρική περιοχή της Αθήνας, μελετήθηκε μερική αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και η εκτεταμένη ανακαίνισή τους όσον αφορά στα υλικά και τις επιπλώσεις.

Το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο έργο παρατηρείται στην κάτοψή του η οποία έχει σχήμα πενταγώνου κάτι το οποίο αρχικά υπήρξε αποτρεπτικό για αλλαγές που ζητήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, στη συνέχεια όμως υπαγόρευσε σε μεγάλο βαθμό παρεμβάσεις που το έκαναν απόλυτα λειτουργικό.

Εκτός από την αισθητική αναβάθμιση η οποία ήταν από τα αρχικά ζητούμενα μελετήθηκαν και κατασκευαστικές παρεμβάσεις στα δάπεδα των χώρων τα οποία αποκαταστάθηκαν και διατηρήθηκαν.

Δεν πραγματοποιήθηκαν μεγάλες παρεμβάσεις στην χωροθέτηση των υπνοδωματίων παρά μόνο στους χώρους της κουζίνας και της σαλονοτραπεζαρίας που ενοποιήθηκαν μεταξύ τους καθώς και με τον χώρο εισόδου.

Στον ενοποιημένο πια χώρο του σαλονιού με το άπλετο φως, σχεδιάστηκε χώρος βιβλιοθήκης με γραφείο το οποίο έχει τη δυνατότητα απόκρυψης ώστε να εξασφαλίζεται και η απαιτούμενη ιδιωτικότητα.