Κτίριο iMet Βούλα

Κτίριο iMet Βούλα

Βασικός στόχος κατά την διαδικασία μελέτης ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου κατοικιών με ισχυρή σχεδιαστική ταυτότητα που θα είναι ταυτόχρονα διαχρονικό και λειτουργικό για τους χρήστες του. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός συναντά την αποτελεσματικότητα στο κτίριο iMet που σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί κατοικίες τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλισμένες με όλα τα νέα χαρακτηριστικά που συνιστούν έναν σύγχρονο τρόπο ζωής. Το κτιριακό αποτύπωμα του νέου κτιρίου με τις υφές και τα υλικά που επιλέχθηκαν, συμβάλλουν στην ενεργειακή θωράκισή του που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό όλων των νέων κατασκευών. Οι κατοικίες σχεδιάστηκαν για να ικανοποιούν κάθε χρήστη από άποψη χώρου, εγκαταστάσεων και θέας με την υψηλής ποιότητας κατασκευή να αποτελεί μια ισχυρή προσθήκη στο περιαστικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

 

Στο νέο κτίριο σχεδιάστηκαν 4 κατοικίες με κοινά χαρακτηριστικά αλλά διαφορετικές παραμέτρους. Στο ισόγειο χωροθετείται μια κατοικία με την μορφή της αστικής βίλας που εκτείνεται σε 3 επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, πατάρι), απολαμβάνει μεγάλους φωτεινούς χώρους και την ιδιωτικότητα ενός μεγάλου κήπου με πισίνα. Στους ορόφους τα αυτοτελή οροφοδιαμερίσματα επωφελούνται από μεγάλες βεράντες περιμετρικά που ενοποιούν τους εσωτερικούς άνετους χώρους τους. Στον τελευταίο όροφο σχεδιάστηκε μια κατοικία που αποτελείται απο 2 επίπεδα, τον 3 όροφο του κτιρίου και το φυτεμένο δώμα στο οποίο δημιουργείται ένας χώρος εκτόνωσης με πισίνα και απρόσκοπτη θέα στην πόλη και την θάλασσα.

 

Το κτίριο iMet ευελπιστεί να καταστεί μια αξιοσημείωτη προσθήκη στη μεταμόρφωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας που μαζί με άλλα εμβληματικά έργα τοποθετούν την Αθήνα στην πρώτη γραμμή του νεότερου μεσογειακού αστικού σχεδιασμού.

 

Brochure